T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Karabağlar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZDA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (MESEM)- ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ AÇILMIŞTIR.

OKULUMUZDA MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ (MESEM)- ÇIRAKLIK EĞİTİM MERKEZİ AÇILMIŞTIR. İLGİLİ MÜDÜR YARDIMCISI EMİNE DÜNDAR'DIR. 

Okulumuzda bulunan bölümler Bilişim Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojileri, Makine Teknolojileri, Metalurji(Döküm) Teknolojileri, Metal Teknolojileri ve Mobilya ve İç Mekan Tasarım Teknolojileri Alanları vardır.

MEMP ( MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ PROGRAMI ) HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

https://meslegimhayatim.meb.gov.tr/egitim/mesleki-egitim

 

2021 - 2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN OKULUMUZDA  MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ PROGRAMI AÇILMIŞTIR.

 

..... Mesleki eğitim merkezlerinde okuyan öğrencilere 11. sınıfın sonunda Kalfalık Belgesi, 12. sınıfın sonunda ise Ustalık Belgesi verilecektir. 

Yapılan yeni düzenleme ile 2019-2020 eğitim-öğretim yılı itibarı ile mesleki eğitim merkezi öğrencileri lise diploması alabilecektir.

Bu çerçevede öğrencilerin açık ortaöğretim yoluna ilaveten istemeleri durumunda, mesleki eğitim merkezlerinde fark derslerini alabilmelerine imkân tanınmıştır. Böylece mesleki eğitim merkezlerindeki öğrenciler diploma alabilmek için fark derslerini ya açık öğretim kurumları yoluyla ya da mesleki eğitim merkezlerinde yüz yüze eğitim yoluyla tamamlayabilme imkânına sahip olabilecektir. 

En az ortaokul mezunu olup zorunlu eğitim çağında olanlar ve ondokuz yaşından gün almış olanlardan da yaşlarına ve eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenecek mesleki eğitim programlarına göre çıraklık eğitimine alınabilir. .....

 

SÜREKLİ DEVAMSIZLIK YAPAN VEYA BAŞARI DURUMU OLDUKÇA DÜŞÜK ÖĞRENCİLERİMİZİ KAPSAMDA OLAN

33 ALAN 181 MESLEK DALI NDA EĞİTİM ALMALARI İÇİN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİMİZE BEKLİYORUZ. HAFTANI DÖRT GÜNÜ İŞLETMEDE MESLEKİ EĞİTİM ALIRKEN ASGARİ ÜCRETİN %30 UNDAN AZ OLMAMAK ÜZERE ÜCRET ALIYORLAR. HAFTANIN BİR GÜNÜ OKULA DERSE GELİYORLAR. AYRINTILI BİLGİ İÇİN OKULLARIMIZI ZİYARET EDİNİZ.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 22.12.2021 - Güncelleme: 08.03.2022 16:10 - Görüntülenme: 353
  Beğen | 2  kişi beğendi