DEĞERLER KULÜBÜ

Hacer GÜNAY (ELEKTİRİK)

Tamer TANRISEVDİ (ELEKTİRİK)

Değerler Eğitimi Hedefleri:

• Öğrencilere temel insanî değer ve erdemlerin insanı davranış olarak kazandırılması,
  • Toplumsal değerlerin okul ortamında pekiştirilmesi
  • Öğrencilerde sorumluluk duygusu ve davranışının kazandırılması.
  • Öğrencilerin hayatta rehberlik edecek ahlaki değerlerle donatılmış olmasının sağlanması
  • Kültürel değerlerimizin güçlendirilmesi,
  • Okul ve çevresindeki sosyal yaşamın ahlaki ve etik değerlere uygun olarak şekillenmesi,
  • “Ahlak Temelli Disiplin” kavramının yerleştirilmesi.
  • Öğrencilerde ahlaki bir topluluk bilincinin oluşturulması.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen değerler:

Sevgi, Sorumluluk, Saygı, Hoşgörü ‐ duyarlılık, Özgüven, Empati, Adil olma, Cesaret, liderlik,  Nazik olmak, Dostluk, Yardımlaşma, Dayanışma, Temizlik, Doğruluk- dürüstlük Aile birliğine önem verme, Bağımsız ve özgür düşünebilme, İyimserlik, Estetik duyguların geliştirilmesi, Misafirperverlik, Vatanseverlik,  İyilik yapmak, Çalışkanlık, Paylaşımcı olmak, Şefkat – merhamet, Selamlaşma, Alçakgönüllülük, Kültürel mirasa sahip çıkma, Fedakârlık.

Okullarda Uygulanabilecek Değerler Eğitimi Etkinlikleri

Okullarda Değerler Eğitimi Uygulamaları ve Etkinlikleri olarak,  verilmek istenen değerle ilgili olarak bilgi, hikaye ve videolar izletebilirsiniz. Okul içinde ve aillelere yönelik seminerler verebilir, örnek şahsiyetlerin katılımını sağlayabilirsiniz. Okullarda Değerler Eğitimi uygulamaları olarak afişler, sloganlar, güzel sözler, oyunlar, tiyatro, kısa film çalışması, yarışmalar (şiir, resim kompozisyon…) düzenlenebilir, okul duvar gazetesi çıkartılabilir.

Yayın: 18.12.2023 - Güncelleme: 22.12.2023 11:49 - Görüntülenme: 74